Állami Tisztviselők Országos Egyesülete Váci Köre

Área de identidad

Tipo de entidad

Entidad colectiva

Forma autorizada del nombre

Állami Tisztviselők Országos Egyesülete Váci Köre

Forma(s) paralela(s) de nombre

Forma(s) normalizada del nombre, de acuerdo a otras reglas

Otra(s) forma(s) de nombre

Identificadores para instituciones

Área de descripción

Fechas de existencia

1902 - 1918

Historia

Az állami tisztviselők 1901. évi országos kongresszusán, mely a fizetésemelés érdekében való egységes eljárást szabályozta, elhatároztatott az Állami Tisztviselők Országos Egyesületének a megalakítása is.
Az egyesület 1918. december 16-i közgyűlése határozatot fogadott el, a mely kimondja, hogy az állami tisztviselők országos egyesülete januárban közgyűlést hiv össze, a melynek egyetlen programpontja az egyesület feloszlatása.

Lugares

Budapest,
Vác

Estatuto jurídico

Az egyesület 1918. december 16-i közgyűlése határozatot fogadott el, a mely kimondja, hogy az állami tisztviselők országos egyesülete januárban közgyűlést hiv össze, a melynek egyetlen programpontja az egyesület feloszlatása.

Funciones, ocupaciones y actividades

Az állami tisztviselők érdekeinek a szolgálatát tekintette kötelességének az egyesület és pedig a következőkben: a tisztviselők helyzetének javítására irányuló különféle törekvéseket közös irányba terelni és vezetni; a tiszviselök jogos igényeit ls érdekeit ezeknek az alapszabályoknak keretén belül képviselni és előmozdítani, a tisztviselőket érdeklő irodalmi munkákat nyilvánosságra hozni, ily munkákat kidolgozni és azok kiadását elősegíteni: saját szakközlönyt fönntartani ; oly segélyalapokat vagy más intézményeket kezdeményezni, támogatni, létesíteni, avagy a meglévőket egyesíteni, melyek az országos egyesület tagjainak, vagy azok családtagjainak avagy általában az összes állami tisztviselőknek előnyöket biztosítanak; a vidéki szervezetek alakításánál közreműködni.
(Forrás: Budapest, 1902. július 14.)

Mandatos/fuentes de autoridad

Estructura/genealogía interna

Az egyesület szervezete a kővetkező: kongresszus, közgyűlés, igazgatóválasztmány, helyi bizottságok, vidéki körök és a tisztikar. Kongresszust csak minden második esztendőben hívtak össze. A közgyűlést minden évben Budapestre hívták össze. Az alapszabályok intézkednek a közgyűlés, az igazgatóválasztmány, a vidéki körök, a helyi bizottságok és a tisztikar hatásköréről, az egyesülőt vagyonáról, a feloszlásról és a felügyeleti jogról.

Contexto general

Área de relaciones

Área de puntos de acceso

Puntos de acceso por materia

Puntos de acceso por lugar

Occupations

Área de control

Identificador de registro de autoridad

Maintained by

Identificador de la institución

Reglas y/o convenciones usadas

Estado de elaboración

Nivel de detalle

Fechas de creación, revisión o eliminación

Idioma(s)

Escritura(s)

Fuentes

Notas de mantención

  • Portapapeles

  • Exportar

  • EAC

Materias relacionadas

Lugares relacionados